Zonnepark Bollendonk

Inschrijving gesloten

Op 27 maart is de crowdfunding voor Zonnepark Bollendonk opengesteld. Het gloednieuwe zonnepark Bollendonk in Etten-Leur is bijna 10 hectare groot en produceert duurzame energie voor zo’n 4.800 huishoudens.  Zo werken ze mee aan een duurzame wereld en schone leefomgeving, en krijgen ze zelf een gegarandeerd rendement. Inwoners van Etten-Leur en leden van energiecoöperatie DuurSaam Etten-Leur worden uitgenodigd om te investeren. 
Wacht niet langer en schrijf je nu in voor de investering.
Het minimale bedrag is € 250 en het maximale bedrag € 10.000 . 
Looptijd is 10 jaar. Het rendement is 5,8 % bruto

Over zonnepark Bollendonk
Het zonnepark ligt bovenop het glooiende plateau van een voormalige stortplaats en is zo volledig uit aan het zicht onttrokken. Met de komst van zonnepark Bollendonk krijgt deze oude  stortplaats, welke niet voor andere doeleinden geschikt is, weer een functie. En draagt deze plek bij  aan het versterken van de natuurwaarden en biodiversiteit op deze grond. Zo is er een marterveld gecreëerd als aantrekkelijke habitat voor de wezel, bunzing en steenmarter die in de buurt van het park leven. Verder wordt een 1,3 hectare voedselbos aangeplant. 
 
Zonne-energie als bijdrager aan de klimaatdoelen​
Stroom opwekken uit zonne-energie is milieuvriendelijk. Er is geen schadelijke uitstoot en geen geluidsoverlast. De zon is bovendien een oneindige energiebron. Met de komst van zonnepark Bollendonk zorgt de Gemeente Etten-Leur een bijdrage aan de klimaatdoelstelling van Etten-Leur om in 2050 tot 100% duurzame opwek te komen.