Vraag nu een energiescan aan.

Wilt u ook energie besparen?

Zónder moeite dalen uw energiekosten al met 30%
Vraag nu een energiescan aan.

Ontvang de € 100,- direct terug van de gemeente Etten-Leur.

De energiescan geeft u ook recht op € 500,- subsidie wanneer u een energiebesparende maatregel ook uit laat voeren.Algemene tips die u een lager energieverbruik opleveren zijn:
Isolatie aanbrengen
HR-beglazing laten plaatsen
Een oude CV-ketel vervangen
LED-verlichting en spaarlampen toepassen
Automatische schakelaars gebruiken

Persoonlijke tips hoe ú geld kunt besparen
Wilt u méér energie besparen? Dat kan!
Onze energie-coaches zijn speciaal opgeleid om een persoonlijk en onafhankelijk energie-advies te geven. Zo komt u snel te weten hoe en waar ú in huis kunt besparen op energie.
Hij bekijkt welke manieren er voor u zijn om minder energie te verbruiken en om zelf energie op te wekken.

Hoe werkt een energie-ambassadeur?
De energiecoach kan samen met u naar alle aspecten van energie en energieverbruik van uw woning kijken.
Er zijn 4 aspecten die we proberen inzichtelijk te maken, te weten:
•Het energie verbruik van uw woning
•Het energie verbruik van uw apparatuur
•Het energie verbruik van uw leefgewoonten
•De mogelijkheden om andere energie bronnen te gebruiken.
De informatie wordt samen met u verzameld en besproken. Het geheel wordt en in een database gezet, het Hoomdossier van waaruit ook een rapportage komt. Het Hoomdossier is een landelijke database waar de meeste energiecoöperaties op aangesloten zijn. Door de professionele organisatie ( HOOM) is de goede werking en privacy gewaarborgd.
Zo hebt u in feite een dossier m.b.t. de energiehuishouding van uw woning.
De insteek van een energiescan kan dus zijn om geld te besparen en ook om te kijken of het comfort kan worden verbeterd.

Warmtescan
Duursaam-Etten-Leur heeft ook een professionele thermische camera en opgeleide mensen. Met deze apparatuur worden warmtelekken naar buiten en/of koude bruggen binnen gevonden. Deze thermische scans kunnen we alleen doen als er voldoende temperatuur verschil tussen buiten en binnen is, bij voorkeur 15 graden verschil dus normaal gesproken van december tot april.
Omdat huizen in de nieuwe opzet, zo min mogelijk warmteverlies, “potdicht” moeten zijn, zijn de activiteiten later dit jaar uitgebreid met een drone met warmtebeeld camera. Voor de warmtescans is het seizoen afgelopen. Voor de komende winterperiode 2024-2025 kunt u op de volgende pagina het formulier invullen. We zullen dan contact opnemen wanneer de buitentemperatuur voldoende gezakt is.