Sedum daken

Energiecoöperatie DuurSaam houdt binnenkort een informatie avond over Sedum dakbedekking. Er komen regelmatig vragen over sedum daken. Een sedumdak is een type groendak, wat elke soort dakbegroeiing inhoudt. Een sedumdak is de lichtste en dunste soort, omdat vetplantjes geen dikke bodem nodig hebben. Qua soort vetplantjes is er wel heel veel keuze: er zijn meer dan 250 soorten.

Het voordeel is dat ze bijna overal op groeien. Ze zijn zowel geschikt voor schuine als platte daken. Wel is de keuze afhankelijk van de ligging van het dak (hoeveelheid zon en schaduw) en de eigenschappen van de plant (winterhard, bloeiperiode).

​In samenwerking met de Gemeente is de informatie avond georganiseerd op donderdag 14 december 2023 om 19:00 uur. Alle inwoners van Etten-Leur zijn  van harte welkom op deze informatieavond over sedum daken. We hebben vanuit de gemeente een deskundige uitgenodigd, maar ook een ervaringsdeskundige. Er is een aanzienlijke subsidie mogelijk voor de aanleg van een eigen Sedum dak. Dit zal allemaal uitgelegd worden op de avond. Aanmelden via mail: algemeen@duursaam-etten-leur.nl
Graag tot ziens in Gemeenschapsgebouw Den Drempel, Papenstraat 47.

Hier kunt u de presentatie van een eerdere presentatieavond bekijken